Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Lifestyle Ljepota i zdravlje Teže je riješiti se celulita nego što mislite

Teže je riješiti se celulita nego što mislite

E-mail Ispis PDF

celulit-rjesenjeMeđu mnogobrojnim savjetima o dijetama, mršavljenju i rekreaciji, čovjek se lako izgubi, a različita mišljenja i teorije uzrok su brojnim zabludama o vježbanju. Evo nekih najčešćih.

Bavljenje sportom sprječava nastanak celulita

Pogrešno! Za nastanak celulita ponajprije je zaslužna posebna struktura ženske kože. Kod žena su kolagenska vlakna posložena usporedno s drugim tkivima, za razliku od muškaraca kod kojih su kolagenska vlakna umrežena s drugim tkivima. Zbog toga se masne stanice kod žena potiskuju prema površini i na kraju postaju vidljive. No to ne znači da trebate odustati od fizičke aktivnosti. Lijepo oblikovani mišići i čvrsta zategnuta koža, popravit će sveukupni dojam i usporiti proces nastanka neželjenih kvrgi.

Od stepera raste stražnjica

Nije istina. Mnoge se žene boje da im od vježbanja na steperu stražnjica neće biti samo čvršća, već i veća, ali to je glupost. Postoje dvije vrste mišićnih vlakana - spora mišićna vlakna koja se koriste prilikom dugotrajnih aktivnosti i ne mogu se povećati, i brza mišićna vlakna, koja se aktiviraju kad je za obavljanje rada potrebno više od 25% vaše maksimalne snage i koja se, ako ih se redovito opterećuje, šire. Vježbanje na steperu zahtjeva izdržljivost i opterećuje spora mišićna vlakna, dakle, posljedica vježbanja je čvrsta, a ne velika stražnjica.


Veća je korist od vježbanja ujutro

Ne, to nije točno. Tko vježba, troši kalorije bez obzira na doba dana. Ako vježbate odmah ujutro, pojedite bar pola banane prije treninga, jer su ujutro premale rezerve ugljikohidrata pospremljene u jetrima i mišićima.


Što više trčiš, prije ćeš smršavjeti

Nije istina! Aerobne aktivnosti poput biciklizma i trčanja samo kratkotrajno stimuliraju metabolizam. Da bi se izgubilo na težini potrebno je uvesti i treninge snage kako bi se povećala mišićna masa i potaknulo dugotrajno sagorijevanje energije.


Joga nije sport

Joga i njene mnoge varijante često se predstavljaju kao ugodne tehnike opuštanja, ali mnoge varijante joge, poput Power Yoge, itekako sagorijevaju kalorije. Osim što prakticiranje joge potiče sagorijevanje masnoća, joga je zaslužna i za zategnuto tijelo i ravan trbuh.izvor: slavonija-info.com/net.hr

 Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Vezane vijesti:
Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot