Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Lifestyle Automobili Mercedesov dizajner dizajnira novu Ladu

Mercedesov dizajner dizajnira novu Ladu

E-mail Ispis PDF
lada-grantNajveći ruski proizvođač putničkih vozila "Avtovaz" angažirao je poznatog dizajnera automobila autora linije "Mercedesove" A, S i SL klase te švedskog "Volva" S60 i V60.
Eksperti automobilskog tržišta su uvjereni da će angažman Matina pozitivno utjecati ne samo na imidž "Avtovaza" već i na cjelokupnu rusku autoindustriju.

Predsjednik "Avtovaza" Igor Komarov je na sajmu "Interavto 2011" otvorenog 24. kolovoza u Moskvi, gdje se prezentiraju novi modeli, tehnologije, rariteti rezervni dijelovi proizovđača 18 zemalja, predstavio novog dizajnera tvrtke, koji će početi s radom od listopada ove godine.

"Matin će utjecati na dizajn svih automobila marke 'lada', osim na 'lada-granta sedan', čija je komercijalna proizvodnja već počela. Automobili sa kompletnim dizajnom ovog eksperta će se pojaviti tek za tri do četiri godine", objavila je informativna služba "Avtovaza" uz napomenu da bi Matin mogao sudjelovati u face-liftingu "lade kaline", modernizaciji "lade 4x4" i hatchbacka "lada granta".

Ruski automobilski stručnjaci smatraju da je za Matina ovaj angažman izazov da promijeni stav ruskih potrošača i zapadnih investitora prema "Avtovazu".Predstavnik ruske investicijske grupacije "Aton" Mihail Pak smatra da je koncern morao angažirati poznatog dizajnera automobila mnogo ranije, kada je nastajao vanjski izgled "lade granta", navodeći da je pred Matinom pozamašan posao. On između ostalog mora transformira rad dizajnerskog ureda, i postići da se u automobile ugrađuju dijelovi visoke kvalitete.

Bez potrebnog kvaliteta, koji je bolna točka ruskih vozila, automobil će se teško prodati zahvaljujući samo vanjskom izgledu, ističu stručnjaci, podsjećajući da je "Avtovaz" pokrenuo radove na poboljšanju kvalitete. Zamjenjuju se dijelovi, kao i dobavljači dijelova, s kojima se dogovara bolji kvalitet.

Matin nije prvi stručnjak za automobilski sektor, koji je došao raditi u ruskoj automobilskoj industriji. Prije njega na taj korak se odvažio aktualni predsjednik grupacije GAZ Bu Anderson, koji je ranije radio u "General Motorsu".


izvor:slavonija-info.com/agencije


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Vezane vijesti:
Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot