Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Sport HNL Toplak novi trener Cibalie

Toplak novi trener Cibalie

novi-trener-cibalieNa izvanrednoj konferenciji za medije Samir Toplak Predstavljen je kao novi trener HNK Cibalije. Donosimo vam izjave novog trenera te Predsjednika HNK Cibalije Petra Šimića i sportskog direktora Dražena Pernara, koji su nazočili današnjoj koneferenciji.

Petar Šimić, Predsjednik Uprave HNK Cibalije:
"Stanko Mršić, koji Cibaliju vodio gotovo tri godine napravio je najbolji kontinuirani uspjeh od hrvatske samostalnosti i ovim putem mu se zahvaljujem na svemu što je napravio. Poslije serije loših rezultata ocijenili smo kao Uprava da je došlo do zasićenja u odnosu igrači - trener i povukli smo ovaj potez. Dosta smo razmišljali dali dovesti starijeg, iskusnog trenera ili mlađeg, željnog dokazivanja, ali provjerenog trenerskog stručnjaka. Odlučili smo jednoglasno za Samira Toplaka, dojučerašnjeg trenera Varaždina. Vjerujem da ćemo u budućnosti gledati jednu drugačiju Cibaliju.
Na upit novinara o mogućem dolasku Aganovića, Sylvestra i Palića, Petar Šimić je odgovorio kako je i sam iznenađen tim novinarskim nagađanjima. "Ja bih bio sretan da svi navedeni dođu u Cibaliju, ali ne na posudbu nego na Ugovor kao naši igrači. Ne samo oni, nego i mnogi drugi ponajbolji nogometaši naše lige. Međutim, Cibalia ima svoj igrački kadar i odgovorno tvrdim da bi nam dobro došli svi nabrojani igrači, no u ovom trenutku Cibalia ima svoj igrački kadar s kojima smo otišli u Međugorje i s kojima ćemo nastaviti prvenstvo. Cibaliju su mediji usmjerili u pravcu nagađanja kako je Cibalia postala satelit Dinama, želim ovim putem upoznati hrvatsku javnost sa činjenicom kako je Cibalia klub sa dugogodišnjom poviješću i nije ničiji satelit, niti Dinamov niti Hajdukov. Trenera nismo tražili niti u Splitu niti u Zagrebu, pa čak ni u našoj Slavoniji kako ne bismo stalno izmjenjivali ista imena. Ovaj klub želi imati proizvodnju svojih igrača i zato je doveden Toplak, koji je na sličan način radio i u Varaždinu. Naša omladinska škola rasadnik je naših budućih igrača. U nastavak prvenstva idemo bez ičijih utjecaja na našu politiku kluba.  Cibalia ima momčad za prvih pet klubova koji trebaju igrati europsku ligu nagodinu, to je prioritet koji smo postavili pred novog trenera."

Samir Toplak, trener HNK Cibalije:
"Izuzetna mi je čast i velika odgovornost postati član jednog ovakvog renomiranog kluba, koji ima veliku tradiciju i karizmu i imam veliku obvezu prema svemu tome. Glavni razlog zbog kojeg sam preko noći odlučio doći ovdje su ovi ljudi oko mene, koji su mi iskazali veliko poštovanje. Ova momčad ima rezultat iza sebe unazad tri godine i vidim veliki potencijal. Bit će teško nadmašiti Stanka Mršića, kojeg iznimno cijenim, no dat ću od sebe maksimum da ovaj klub dođe na mjesto koje zaslužuje.

Moja filozofija je visoka agresivna igra, ali na protivničkoj polovici, preferiram pass igru, pokušat ću to usaditi u ovu ekipu, koja može to pratiti. Cibalia ima prednost u dobroj momčadi, igračima s iskustvom i karakterom poput Kresinegra ili Lučića, ali i drugih koje treba dobro popuniti sa mlađim igračima.

Vinkovce pamtim kao težak i vruć teren, sada je samopouzdanje palo, no ja želim da Vinkovci ostanu neosvojiva tvrđava."

Dražen Pernar, sportski direktor HNK Cibalije:
"Prije svega želim se zahvaliti Stanku Mršiću na korektnoj suradnji i dobrom radu. Čestitam Toplaku i želim mu da dugo ostane u Vinkovcima. Ekipa je jutros otišla u Međugorje na poziv prijatelja iz Širokom  Brijega na 12. tradicionalni turnir "Gojko Šušak", koji se ove godine prvi puta održava u ljetnom terminu. Odlučili smo otići malo ranije kako bi novi trener imao vremena upoznati se sa ekipom i započeti pripreme za nastavak prvenstva. Već u subotu igramo sa Splitom, a u nedjelju s Širokim Brijegom. S ekipom je otišao i novi prvi asistent trenera Toplaka - Miroslav Gojko, dosadašnji trener juniora.

Naša svlačionica sigurno je ovim promjenama doživjela jedan pozitivan šok u kojem igrači nemaju vremena za spavanje i moraju se nametnuti novom treneru, to smo i željeli dobiti puni angažman igrača."


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Vezane vijesti:
Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot