Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Kultura Kino Millennium & Zemlja bez granica

Millennium & Zemlja bez granica

E-mail Ispis PDF
kinematograf-brezaNova luda vožnja ovaj put će ih odvesti tamo gdje nijedan autić nikad nije bio… Urnebesna avantura iz, trenutačno, najbolje animirane radionice- Pixar/Disney donosi vam novi nastavak obiteljskog, animiranog filma- „Auti 2“ (Cars 2), sinkroniziranog na hrvatski jezik. Pogledati je možete tu, u vašem neposrednom susjedstvu, u kinu Urania.

U isto kino smjestio se akcijski, avanturistički, SF triler- „Green Lantern“, kao i Millennium trilogija koju će te, ovaj puta, a na zamolbu naših gledatelja, pogledati u jednom filmskom tjednu. Pa i dva, ukoliko bude potrebno.

Millennium trilogija

Vrhunski napisana i ekranizirana, izuzetno popularna,od kritičara i publike vrlo cijenjena Milenijska trilogija, snimljena u tri dijela prema romanima švedskog autora Stiega Larssona, zadovoljiti će obožavatelje romana i one koji uopće nisu upoznati s tematikom priče.

Intrigantna radnja razotkriva političku intrigu, iako ne otkriva suštinu priče, već nizom naoko sitnih zapleta zapravo raspliće priču na način da vas navodi da samostalno izvlačite zaključke i stvarate vlastitu sliku o cijeloj radnji. Sva tri nastavka gledaju se u jednom dahu i unatoč dugom trajanju radnja serijala neće vam dati ni jedan pogodan trenutak da, bar na tren, napustite dvoranu.

Trilogija je postala svjetska senzacija nakon smrti autora , a filmska adaptacija, prvog romana 'Muškaraci koji mrze žene' proglašena je  europskim filmom godine. Film je proglašen 'neodoljivim trilerom s rijetkom kvalitetom da ima heroinu koja je fascinantnija nego priča', te 'hipnotičkim filmom koji ti zalazi pod kožu.' (www.filmski.net)

U drugom nastavku 'Djevojka koja se igrala vatrom', novinar Mikael Blomkvist pokušava otkriti potplaćenost i korumpiranost švedskih dužnosnika na vrlo visokim pozicijama. Međutim, nakon što istraživačkog novinara pronađu brutalno ubijenog, Mikael počinje pridavati pozornost priči na kojoj je radio ubijeni novinar - trgovini ljudima u Švedskoj i visoko pozicioniranim dužnosnicima koji zlostavljaju maloljetnice. U isto vrijeme, Mikael pokušava pronaći Lisbeth Salander koja je nestala, a koju svi žele pronaći. Mikael će saznati mračne stvari iz njezine prošlosti za koje može biti odgovoran samo nepravedni i korumpirani državni sistem... (www.filmski.net)

'Kule u zraku' kao posljednji nastavak slavne trilogije, uspješno završavaju popularni serijal. Špekulira se da bi uskoro mogli vidjeti ekranizaciju trilogije iz neke od radionica američkih blockbustera. Špekulira se, takođe, i o 4-toj, nedovršenoj Larssonovoj priči… No, kako god, izvjesno je da će biti gotovo nemoguće nadmašiti jednu od najdojmljivijih ženskih uloga u povijesti filma, ulogu glavne glumice Noomi Rapace.

Cijena ulaznice je 15 kuna.

Zemlja bez granica 2011.


Počinje nova, nesvakidašnja bajka, u kojoj ćemo svi iznova postati djeca i uživati u šarolikom programu, brojnim radionicama, predstavama, koncertima…i filmovima.
Za vas smo, ove godine pripremili čak 40 ekraniziranih bajki, najpoznatijeg dječjeg pisca- H.C. Andersena.
Program ovogodišnje „Zemlje bez granica“ počinje 31.8.2011. sa sljedećim programom:

10:30 – 13:30 Kino Urania: Andersenove bajke - matineja za klince i klinceze
17:00 – 19:00 Na livadi nekadašnje Bijele lađe: Igraonica za predškolce „Friksterova šumska priča“ - DV Dugine boje
19:00 – 19:30 Predstava za djecu „Pčelice, pazi!“ - Kazališna družina Don Hihot, Ivanić-Grad
19:30 Žuta podmornica,  Zimska luka: Bubamarina noć/ Broadway - Plesni perfomans/ Bubnjarski performans/ Meritas

Program je za posjetitelje- besplatan.
Za vrijeme trajanja ovogodišnje „Zemlje bez granica“ moći ćete kupiti kolekciju bajki i dječjih filmova na blagajni kina Urania, po promotivnoj cijeni od 9,99 kn.
Osigurajte već sada najljepši rođendanski poklon djetetu kojeg želite obradovati.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Vezane vijesti:
Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot