Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Lifestyle Izlasci Petak u Ružički: "Na more!"

Petak u Ružički: "Na more!"

na-more-alamarPetak u Ružički 12. kolovoza prikazuje film "Na more!", španjolsko-meksički dokumentarac koji je u posljednje dvije godine pobijedio na festivalima u Miamiju, Moreliji, Rotterdamu i Touluseu. Film traje 73 minute, a početak je u 20.00 sati. Ulaz slobodan.

ALAMAR/TO THE SEA
Redatelj i scenarist: Pedro González-Rubio; direktor fotografije: Pedro González-Rubio; montažer: Pedro González-Rubio; glazba: Diego Benlliure; producenti: Pedro González-Rubio, Jaime Romandia; produkcija: Mantarraya Produciones, Xkalakarma.

Distributer: Restart.

“To je film”, opisao je Rubio svoj dugometražni debi kad su ga upitali da li bi ga svrstao u kategoriju fikcije ili doksa. “I to kakav film!”, rekao bih. U zemlji koja slavi stotu obljetnicu revolucije uz tko zna koji po redu okršaj narko bandi, izgleda da je autor pronašao jedini spas od te otužne stvarnosti u bijegu u neo-flahertijevski i još uvijek netaknuti raj koraljnog grebena Banco Chincorro pretvoren u neku vrstu ultimativne Nigdjezemske upakirane u suptilni celofan majanske mistike gdje jedan dječak provodi određeno vrijeme s ocem ribarem. Dječak inače živi s majkom u Rimu i pruža mu se rijetka prilika da oca bolje upozna. Ovo je u isti mah čista poezija u pokretu, cinema verite kao obiteljska terapija i traktat o ribarenju, dakle, radu. Film o odnosima. Odnosima muškarca i žene, djece i roditelja, čovjeka i prirode. Čitav film pratimo, dakle, živote ljudi koji nam se čine posve nevjerojatnima, premda i među njima postoje oni koji razmišljaju o životima drugih. Zato “Alamar” nije samo utopijska vizija odnosa oca i sina.PETAK U RUŽIČKI, program Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar, održava se u Ružičkinoj kući, J. J. Strossmayera 25.

Program sufinancira Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).
Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Vezane vijesti:
Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot