Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek Predstavljena Zemlja bez granica …i… Osijek 31.8. – 3.9.2011.
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Predstavljena Zemlja bez granica …i… Osijek 31.8. – 3.9.2011.

zemlja-bez-granica-iZemlja bez granica, manifestacija namijenjena najmlađim stanovnicima našeg grada, ove godine organizira se od 31.8 do 3.9. ove godine. Ono što je novo je da se seli u sam centar grada, nekako se čini da je to normalan tok događaja jer iz svake godine ova priredba raste pa je tako prerasla prostore u osječkoj Tvrđi.

Na predstavljanju sadržaja koji se nude o svemu su progovorili dogradonačelnik Ivan Vrdoljak, predsjednica udruga za rad sa mladima Suzana Vargović i Ivana Šibalić ispred projekta Arth&Earth.

Dogradonačelnik, gosp. Vrdoljak kako i priliči prvi je uzeo riječ  "Iako imam pripremljene materijale koji mogu u brojkama reći koliko ovu manifestaciju grad podržava u financijskom smislu, ne bih sada o tome. Ja bih sam rekao da mi je čast biti u njega uključen jer Zemlja bez granica postaje svojevrsni osječki brand. Također iako nije nevažno što je kroz projekt Arth&Earth Osijek ne samo jedini grad u Hrvatskoj već i u cijeloj jugoistočnoj Europi koji to organizira, puno važnije je da je kroz njega odnosno kroz predškolske i školske ustanove uključena cijela mladost grada."

Suzana Vargović je naglasila  "Velik posao je iza nas, i zato bih se htjela zahvaliti svim ovdje prisutnim voditeljima radionica. Najveći posao su oni odradili, a recimo samo da je ove godine organizirano preko 20 radionica kroz koje će proći više od 3000 djece. Teško je nabrojati što sve spremamo no pokušat ću u nadi da nešto neću izostaviti – mjuzikl, veliki radio iz kojeg će djeca puštat glazbu, putujuća TV s djecom novinarima, zauzet ćemo Ribarsku ulicu, Žutu podmornicu…vidim da ću ovako nabrajajući sigurno nekoga zaboraviti, zato su ovdje prisutni voditelji koji će vam iscrpnije predstaviti što spremaju."

Kako je rečeno radionica ima preko 20 i predstavljati svako posebno bio bi podugačak posao…stoga evo par najzanimljivijih.

Kad bi drveće hodalo - Glumačka radionica koju vodi Hrvoje Seršić, koja bi djeci trebala približiti osim da na trenutak postanu „drveće“ i kako je to na daskama koje život znače.

Sunčane minute – u organizaciji Udruge izviđača „Slavonski hrast“ i voditelja radionice Igora Miklavčića djeca imaju prigodu izraditi sunčani sat. Ono što je mala posebnost ove radionice je to što postoji ideja da ovaj sat ostane trajna osječka znamenitost.

Čudesne cirkusacije – voditeljica Inga Tomić pokušat će prenijeti svoja znanja o žongliranju, hodanju na štulama  i vožnji monocikla.

„U potrazi za princezom“ – naslov je mjuzikla koji nam najmlađi sugrađani spremaju i izvest će ga na Žutoj podmornici.

Dodajmo za kraj samo podatak da cijela priredba završava milenijskom fotografijom, organizatori još ne žele otkriti što ona treba ovjekovječiti no da se naslutiti da je riječ o projektu Art&Earth u kojem su djeca 5 vrtića i 5 osnovnih škola oslikavala plastične boce.izvor: BraDra/Slavonija-info

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Vezane vijesti:
Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot