Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Ostala mjesta Predstavljena interaktivna platforma o Dunavu
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Predstavljena interaktivna platforma o Dunavu

dunav-danube-predstavljanje-straniceSvjetska zaklada za zaštitu prirode (World Wide Fund for Nature - WWF) jučer je  povodom Dana Dunava predstavila interaktivnu platformu na kojoj se, kako navodi, može doznati sve o "najvažnijoj neoceanskoj vodi Europe".

WWF, koji ove godine proslavlja 50. obljetnicu, prvi je put objavio internetske stranice na hrvatskom jeziku. O projektima u Hrvatskoj i regiji te podatke o zaštiti biološke raznolikosti, vrstama i njihovim staništima, klimatskim promjenama i globalnom zatopljenju i drugim temama kojima se WWF bavi građani mogu čitati na adresi croatia.panda.org.

Objavljivanje internetskih stranica na hrvatskome jeziku, kako se navodi, rezultat je uspješnoga desetogodišnjeg rada WWF-a u Hrvatskoj. Jedna od posljednjih inicijativa WWF-a bila je potpora osnutku Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav te osnutku UNESCO-ova Prekograničnog rezervata biosfere između Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Austrije i Srbije.

Internetska stranica WWF-a na hrvatskome jeziku nastala je istodobno s novom stranicom o Dunavu povodom dana te rijeke.

Dunav teče kroz deset zemalja i četiri europska glavna grada. Procjenjuje se da 83 milijuna ljudi žive u sljevu te rijeke, a 20 milijuna izravno ovisi o Dunavu za potrebe pitke vode. Ta je rijeka duga 2857 kilometara i teče od Schwarzwalda u Njemačkoj do delte Dunava koji se ulijeva u Crno more.
izvor: Hina/Slavonija-info


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Vezane vijesti:
Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot