Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Sport Ostale lige Osijek – PMFC 3:1

Osijek – PMFC 3:1

osijek-pecuhJučer je na glavnom terenu Gradskog vrta odigrana međunarodna prijateljska utakmica. Osijek je ugostio novog mađarskog prvoligaša PMFC iz Pečuha, kod Mađara je to za razliku od naše lige stvar rutine bili su prvi u drugoj ligi i sigurni su sudionici prve lige od iduće sezone.

Kako je utakmica zakazana za 18.30h a u to doba je sunce još jako, prvo poluvrijeme su obje momčadi poslale rezervne postave na teren, šteta bi bila umarat prvotimce. Tako da su za sastav Osijeka nastupili igrači koji utakmice obično odgledaju ili sa klupe ili sa tribine.  Priliku su dobili i neki koji su bili na posudbama.


Rezultata prvog dijela je bio 2:0, oba gola je postigao Igor Prijić koji je pored toga propustio još jednu sjajnu priliku. Mora se priznati da je svojom igrom ukazao da se na njega mora ozbiljnije računati, pogotovo kad se zna koliko je Osijek imao problema sa realizacijom u protekloj sezoni. Treba reći da je u prvom poluvremenu Osijek bio daleko bolja momčad, djelovali su zaista kompaktno i organizirano, to posebno veseli jer je tu riječ o osječkoj budućnosti. Ne bi trebalo nikog posebno isticati ali pored već spomenutog Prijića, jako dobar utisak je ostavio Aleksić koji će svakako zaoštriti konkurenciju na lijevoj strani.

U drugom poluvremenu Vlado Bilić uvodi 8 „novih“ igrača, cijelu utakmicu su tako odradili jedino  Lešković, Vrgoč i Kvržić. Mijenja i mađarski trener i tada kada gledamo najjače postave obje momčadi igra postaje izjednačenija. PMFC vrlo brzo smanjuje na 2:1, a započinju Osijekove muke koje smo gledali cijelu sezonu. Domaći jako teško dolaze do gola, kada je lopta u protivničkom 16-ercu teško se može doći do šuta, iako je u jednoj takvoj situaciji Osijek uspio poentirati – Ljubojević je šutirao, lopta se odbila od par igrača i pogodak se pripisao Miličeviću. U obrani također zna zaškripati, osim gola koji je plod izrađene akcije, PMFC je oštećen jer je sudac previdio svirati jedanaesterac koji je skrivio Kardum kad je ostao 1 na 1.

Dakle ništa novo u odnosu na završenu sezonu, no kako su pripreme tek počele treba očekivati da će biti bolje. Do početka nove sezone ostalo je još mjesec dana, to bi trebalo biti dosta da se igra učini tečnijom, realizacija sigurnijom: Znajući kakva je teška financijska situacija u klubu, teško je očekivati da će uprava kluba to pokušati riješiti nekakvim pojačanjem. Ni ne trebaju jer u svom rezervnom sastavu, koji je danas odigrao prvi dio, imaju materijala za udarnu jedanaestoricu.


BraDra/Slavonija-info

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

 
 
 
 
belot