Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek Predstavljeni prvi hrvatski trgovinski atašei
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Predstavljeni prvi hrvatski trgovinski atašei

predstavljeni-atasei-u-osijekuU Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Osijek jučer su okupljenim gospodarstvenicima predstavljeni prvi hrvatski trgovinski atašei, njih pet koji će se naredne četiri godine baviti gospodarskom diplomacijom u Beču, Munchenu, Ljubljani, Chicagu i Milanu.

Ravnatelj Uprave za Europu i Sjevernu Ameriku u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Aleksandar Heina istaknuo je kako se Hrvatska odlučila za takav oblik pomoći hrvatskim izvoznicima, ali i lobiranju za strane investicije na osnovu dugogodišnjeg iskustva u europskim i drugim zemljama. Posao trgovinskih atašea nije sklapanje ugovora, već umrežavanje i predstavljanje hrvatskih mogućnosti u svijetu te pomoć u raznim projektima. Riječ je o stručnim osobama iz gospodarskog i menadžerskog miljea koji su se dokazali u radu u Hrvatskoj i inozemstvu, a izabrani su putem javnog natječaja, kazao je. Naglasio je da su danas u Osijeku kako bi od gospodarstvenika ove regije dobili što više informacija o mogućnostima plasmana roba i usluga, kao i potrebama za stranim investicijama.

Dunja Đurica, trgovinski ataše koja će posao obavljati u Beču, posebno je naglasila kako je upravo Austrija zemlja gdje se proizvodi najviše ekološke hrane u Europi te da je ta zemlja zainteresirana za takvu proizvodnju u Slavoniji i Baranji, kao i za uvoz zdrave hrane. Ujedno u ovoj regiji postoje velike šanse za razvojem kontinentalnog kao i medicinskog turizma, što je investicijski vrlo zanimljivo Austrijancima, kazala je.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić izrazio je zadovoljstvo što se Hrvatska odlučila na takav oblik gospodarske diplomacije te naglasio kako u toj županiji imaju punu podršku. Istaknuo je da je Osječko-baranjska županije poznata po proizvodnji zdrave hrane te da to svakako treba iskoristiti, posebice danas kada je u cijelom svijetu sigurnost hrane ugrožena. Prvi hrvatski trgovinski atašei na svoje dužnosti nastupaju u srpnju, kazao je Heina, dodavši kako na jesen slijedi raspisivanje novog natječaja za izbor trgovinskih atašea.

izvor: H/Slavonija-info


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Vezane vijesti:
Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot