Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek Plan za prevenciju i smanjenje prekomjerne tjelesne težine
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Plan za prevenciju i smanjenje prekomjerne tjelesne težine

crveni_kriz_osKao što Vam je iz dosadašnjeg praćenja našeg rada poznato, Medicinski fakultet u Osijeku i Gradsko društvo Crvenog križa Osijek potpisali su Sporazum o međusobnoj suradnji na provedbi Akcijskog plana za prevenciju i smanjenje prekomjerne tjelesne težine Vlade Republike Hrvatske koji određuje zadatke u tri pravca:
1.    Osnovano je Savjetovalište za prevenciju pretilosti koje radi jednom tjedno (četvrtkom od 13-16 sati ) u čijem radu sudjeluju volonteri Crvenog križa i predstavnici Medicinskog fakulteta ili zdravstvenih ustanova koje predstavljaju znanstveno nastavnu bazu Fakulteta.

2.    Započelo se s medijskom kampanjom protiv pretilosti i već je objavljeno niz različitih informacija danih od stručnih osoba koje se bave ovom problematikom.

3.    Isplanirano je da se u Centru za edukaciju osječkog Crvenog križa u Orahovici tijekom mjeseca srpnja organizira radionički, grupni rad s osobama s prekomjernom tjelesnom težinom, zainteresiranim za rješenje svog problema.


U okviru trećeg dijela programa planirano je da 14-dnevnim boravkom u Orahovici osobe koje se za to odluče imaju stručno vodstvo liječnika i kineziologa te poseban režim prehrane prilagođen njihovim potrebama. Dnevna tjelesna aktivnost bit će organizirana uz stručno vodstvo kineziologa pod nadzorom liječnika. Nakon 14 dana korisnici će dobiti upute za buduće svoje ponašanje u odnosu na vlastitu tjelesnu težinu i vlastito zdravlje.

Stoga Vas molimo da javnost izvijestite da se osobe koje imaju problema s prekomjernom tjelesnom težinom, mogu informirati u Gradskom društvu Crvenog križa Osijek na telefon 031/ 205-488 o mogućnostima korištenja ovog programa.

Budući da za sada nisu osigurana sredstva za besplatno korištenje programa, cijena  14-dnevnog boravka u Orahovici sa svim navedenim uslugama iznosi 3.500,00 kuna.

Zahvaljujući se unaprijed na suradnji, nadamo se da ćemo zajednički doprinijeti smanjenju problema pretilosti i time poboljšati zdravstveno stanje stanovništva.


izvor:slavonija-info.com


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Vezane vijesti:
Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot