Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek Dan otvorenih vrata povodom Europskog tjedna mladih
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Dan otvorenih vrata povodom Europskog tjedna mladih

europski-tjedan-mladihIz Proni Centra pozivaju na Dan otvorenih vrata povodom obilježavanja Europskog tjedna mladih koji organizira Agencija za mobilnost i programe EU u suradnji s PRONI Centrom za socijalno podučavanje. Dan otvorenih vrata će se održati u petak, 20. svibnja od 12:30-16 sati u prostorijama Info-centra za mlade Osijek, Ribarska 1.

Tijekom Europskog tjedna mladih će se staviti naglasak na program Mladi na djelu, kao i na europske strategije prema mladima te na ulogu mladih u stvaranju Europe. Shodno tome, na danima otvorenih vrata održat će se prezentacija programa Mladi na djelu od strane predstavnice Agencije za mobilnost i programe EU. Po završetku prezentacije, prisutni će moći postavljati pitanja, kao i oni koji prijavljuju projekte na neki od nadolazećih rokova te imaju pitanja ili nedomice moći će ih razriješiti uz točne i relevantne informacije koje će dobiti od strane predstavnice Agencije za mobilnost i programe EU.


Peto izdanje Europskog tjedna mladih, kojeg organizira Europska Komisija, će se održati od 15. do 21. svibnja 2011. godine. Europski tjedan mladih 2011. će se usmjeriti prvenstveno na inicijativu „Mladi u pokretu“, koja je dio strategije Europa 2020 te na provedbu EU strategije prema mladima i programa Mladi na djelu. U tom kontekstu, zapošljavanje, društvena uključenost, volonterstvo i sudjelovanje mladih će biti ključne teme Europskog tjedna mladih.

Europski tjedan mladih će se sastojati od niza događanja i aktivnosti koje će biti organizirane u sve 33 Programske zemlje programa Mladi na djelu te od aktivnosti za mlade koje će biti organizirane u Bruxellesu i Antwerpenu. Vrhunac će biti debata o inicijativi Mladi u pokretu u Antwerpenu 17. svibnja 2011. godine, koja će uključivati European Youth Awards ceremoniju kojoj će uslijediti diskusija sa stručnjacima i izravan dijalog s mladima.

Program Mladi na djelu, prihvaćen 25. listopada 2006. godine, je program Europske unije za sve mlade i pruža mladima mogućnosti neformalnog učenja, s ciljem poboljšanja njihovih vještina i sposobnosti (zapošljivosti) te njihovog aktivnog građanstva i osjećaja da su Europljani (sudjelovanje). S ukupnim proračunom od 885 milijuna Eura (2007.-2013. godina), Program nudi aktivnosti poput Razmjena mladih, Inicijativa mladih, Demokratskih projekata mladih, Europske volonterske službe i osposobljavanja i umrežavanja organizacija koje su aktivne na polju neformalnog obrazovanja. Kroz aktivnosti programa Mladi na djelu godišnje prođe više od 130 000 mladih i osoba aktivnih u radu s mladima u otprilike 8 000 projekata.

Program događanja u povodu obilježavanja Europskog tjedna mladih u Hrvatskoj, možete pronaći na internet stranici.

join-in-eu-tjedan-mladih

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Vezane vijesti:
Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot