Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Lifestyle Automobili Microsoft i Toyota Motor razvit će digitalnu mrežu za vozila

Microsoft i Toyota Motor razvit će digitalnu mrežu za vozila

E-mail Ispis PDF

toyota-i-microsoftKorporacije Microsoft i Toyota Motor predstavile su projekt uvođenja usluga povezanih s internetom u Toyotine automobila diljem svijeta. Najveći proizvođač softvera u svijetu i najveći proizvođač automobila izvijestili su o ulaganju u visini 12 milijuna dolara (milijardu jena) u Toyota Media Servis, Toyotinu jedinicu koja klijentima nudi digitalne proizvode.

Toyota planira do 2015. uspostaviti mrežu koja će se temeljiti na platformi za cloud computing Microsoft Azure, a omogućit će korisnicima širom svijeta pristup Toyotinim digitalnim uslugama, poput GPS-a, multimedije i upravljanja električnom strujom na električnim i hibridnim vozilima.
Jedna od planiranih Toyotinih usluga uključivat će praćenje i integriranje potrošnje električne energije u domaćinstvu s onom u automobilu sa ciljem povećanja učinkovitosti, poput automatskog punjenja električnih automobila kada su cijene struje najniže.


Glavna je prednost za Toyotu što će klijentima u 170 zemalja širom svijeta gdje se prodaju njezini automobili moći ponuditi internetske usluge, i to pomoću jedne platforme za cloud computing. Tako više neće morati uspostavljati mreže i podatkovne centre u svakoj zemlji posebno.


 

 

izvor: Hina/Slavonija-info


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Vezane vijesti:
Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot