Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Ostala mjesta Uskrsnica umirovljenicima i socijalno ugroženima
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Uskrsnica umirovljenicima i socijalno ugroženima

uskrsnica-baranjaPodjela ovogodišnjih uskrsnica baranjskim umirovljenicima i korisnicima stalne socijalne pomoći razlikuje se od općine do općine. Grad Beli Manastir je svojim i mještanima prigradskih naselja pripremio uskrsnice u iznosu od 150 kuna, a gradonačelnik Ivan Doboš kaže kako je prošle godine uskrsnicu dobilo oko 2.500 umirovljenika, te da će slično biti i ove godine.

''Odlukom kolegija Gradonačelnika, a i Gradsko vijeće je usvojilo prijedlog, dodjeljuje se 150 kuna uskrsnice umirovljenicima i korisnicima stalne socijalne pomoći. To je na neki način vid solidarnosti povodom dolaska uskrsnih blagdana i mala pomoć da se Uskrs proslavi u dostojnom ozračju.'' ističe Doboš. Belomanastirski umirovljenici s osobnom iskaznicom i zadnjim odreskom od mirovine trebaju se javiti u prostorije Grada od 8. do 22 travnja između 9 i 13 sati. Korisnici stalne socijalne pomoći, njih 500-tinjak, uskrsnicu mogu podići od 18. do 22 travnja, a dužni su sa sobom ponijeti osobnu iskaznicu.

Na području Općine Darda uskrsnice neće biti zbog recesije, a kako kaže načelnik Vukoje, svojim umirovljenicima pomažu na drugačije načine. Načelnik Deneš Šoja ističe kako se u Općini Kneževi Vinogradi još nije raspravljalo o uskrsnici, ali će je vjerojatno biti. Informacija o isplati uskrsnica za sada nema iz općina Draž, Petlovac i Jagodnjak. Načelnica Općine Bilje Ružica Bilkić kaže kako je situacija neizvjesna zbog stanja s Općinskim vijećem, a načelnik Zoran Kontak ističe kako Općina Popovac već niz godina isplaćuje i božićnicu i uskrsnicu koje su predviđene proračunom. Ove će godine sa 100 kuna razveseliti svoje umirovljenike do iznosa mirovine manjeg od 1.650 kuna.


 

 

 

izvor: radio Baranja
foto: Samir Kurtagić


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Vezane vijesti:
Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot