Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Nagradne igre Nagradna igra: "Diva" u Hrvatskom domu Vukovar

Nagradna igra: "Diva" u Hrvatskom domu Vukovar

E-mail Ispis PDF
Gradsko  kazalište Žar ptica iz Zagreba gostuje s predstavom "Diva" u Hrvatskom domu Vukovar u srijedu, 6. travnja 2011. Početak je u 20.00 sati.

Ulaznice se prodaju na blagajni Hrvatskog doma od 10 do 13 sati, a u utorak i srijedu od 10 do 13 i od 18 do 20 sati. Tel. blagajne 450-679.

Redatelj: Želimir Mesarić; scenografkinja: Dinka Jeričević; kostimografkinja: Danica Dedijer; oblikovatelj rasvjete: Olivije Marečić. Igraju: Marija Sekelez – Helena, Natalija Đorđević – Lana. Glasovi: voditelj - Tomislav Baran; Karlo Đurić - Drago Utješanović; inspicijent - Berislav Tomičić. Trajanje: 60 min.

Garderoba Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.
Večer dodjele Nagrade hrvatskog glumišta.
Jedna glumica odijeva se pred ogledalom.
Ona je respektabilna umjetnica, samouvjerena žena iza koje stoji velika karijera, mnoštvo uloga i dokazan uspjeh.
Ona je – Diva.

Priprema se za svečanost dodjele Nagrade koja će joj donijeti još jedno od mnogih priznanja. Nakon nekog vremena pridružuje joj se druga glumica, mlađa, neiskusnija, ali također popularna.
Između njih odmah izbija sukob i sve se više i više zahuktava.

Dvije žene, dvije glumice, velike umjetnice ekstremno različitih karaktera, dva nedvojbena talenta i snažna ega, sastaju se u intenzivnom spektru kompliciranih međuženskih odnosa.
Kolegice i suparnice u izravnom dvoboju osciliraju u osjećajima, od istinske mržnje do vrlo sumnjive bliskosti.

Pokazuju svu blještavost i glamur svoje slave, ali otkrivaju i onu drugu, težu i mračniju stranu glumačkog poziva. Na površinu izbijaju sve skrivene i potiskivane tajne i one se razotkrivaju u potpunosti.

Padaju glumačke maske i dvije žene stoje jedna pred drugom ogoljene i iskrene.

Predstava kulminira u nevjerojatnom obratu koji će gledatelje šokirati i primorati ih da sve što su do tada vidjeli sagledaju na potpuno drugačiji način.

Jedno priznanje rasvijetlit će tajnu i objasniti pravu prirodu odnosa dviju žena.
Možda će gledatelji na trenutak pomisliti da ta spoznaja na sve baca potpuno drugačije svjetlo, ali onda će shvatiti da se zapravo ništa nije promijenilo. Helena i Lana su prvenstveno glumice, to su svjesno odabrale.

One su vrlo talentirane i vrlo uspješne.
One su dive.
Do samoga kraja nadmeću se u izravnoj i nemilosrdnoj bitci, otvoreno, hrabro i bez ustezanja, a unaprijed se zna da u tom ratu ni jedna ne može pobijediti. (Marijana Nola)

Slavonija-info.com vas vodi na predstavu "Diva" u srijedu, 06. travnja u 20 sati u Hrvatskom domu Vukovar. Poklanjamo 2x2 ulaznice. Pošaljite svoje podatke na info@slavonija-info.com s naznakom "Za predstavu Diva" i obavezno pritisnite "Like" ikonu ispod naslova članka.


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Vezane vijesti:
Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot