Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Nagradne igre Za Valentinovo u kazalište - poklanjamo ulaznice za "Malu Floramye"

Za Valentinovo u kazalište - poklanjamo ulaznice za "Malu Floramye"

E-mail Ispis PDF
mala-floramyOpereta u tri čina "Mala Floramye" Ive Tijardovića, u režiji Nine Kleflin, pod ravnanjem Mladena Tutavca ovog Valentinova u HNK Osijek.

Redateljica Kleflin rekla je kako je mediteranski ugođaj odlično prenesen u ravnu Slavoniju zahvaljujući odličnu ansamblu i cjelokupnoj ekipi koja je radila predstavu. Dodala je kako je posebna pozornost posvećena sceni te da cijela predstava "odiše smijehom, ljubavlju i romantikom, upravo onim što danas svima nedostaje".

"Osnovne poruke poznate Tijardovićeve operete "Mala Floramye" i jesu dobrota, plemenitost i ljubav. U predstavi glumci se na sceni stalno ljube i grle, pa sam pojedine dijelove nazvala 'kolektivni kiss', što uz prekrasne kostime zaista izaziva dobro raspoloženje", našalila se redateljica Kleflin.

Split je u to vrijeme "malen, suncem okupan grad koji, u osvit Prvoga svjetskog rata, još u potpunosti živi kao pravo Malo Misto, u kojem se svi znaju", rekla je redateljica. Dodala je kako joj je želja da pokaže kako i u Osijeku "u srcu šumi duboko Panonsko more".

U opereti "Mala Floramye" uz operne pjevače nastupaju i glumci. Uloge su, među inima, povjerene Vesni Baljak i Sanji Toth (obje su Male Floramye), Tvrtku Stipiću, Ladislavu Vrgoču, Vlahi Ljutiću, Ljiljani Čokljat, Davoru Paniću i drugima. Kostimografkinja je Marija Šarić-Ban, koreograf Dinko Bogdanić, scenograf Osman Arslanagić.

Opereta "Mala Floramye" u Osijeku je prvi put izvedena 1939., a zadnji put prije 27 godina.


Slavonija-info.com vas vodi na predstavu "Mala Floramye" u HNK Osijek 14.02. Poklanjamo 3x2 ulaznice. Pošaljite svoje podatke na info@slavonija-info.com s naznakom "Za predstavu Mala Floramye" i obavezno pritisnite "Like" ispod naslova članka.Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Vezane vijesti:
Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot