Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Kultura Aktualno Olimpijada kulture predstavlja umjetnike iz Mađarske

Olimpijada kulture predstavlja umjetnike iz Mađarske

E-mail Ispis PDF

pecuh-u-sisku-okoU organizaciji Udruge „Olimpijada kulture“ i Nacionalnog Odbora Olimpijade kulture u Mađarskoj OKO organizira predstavljanje mađarskih umjetnika u gradovima partnerima u projektu:

08.02. (utorak) – SISAK
-u 18,00 h Fotogalerija Siscia obscura (film i glazbeni nastup)
-u 19,30 h  Kazalište 21 (poezija i kazlišna predstava)


09.02. (srijeda) – LUDBREG
-u 18,00 h Pučko otvoreno učilište „Dragutin Novak“ (cjelovit program)

10.02. (četvrtak) – KRIŽEVCI
-u 18,30 h Pučko otvoreno učilište Križevci (cjelovit program)

Umjetnici u programu:

·         TAM LASZLO: Gospodin Laszlo je predsjednik Odbora Olimpijade kulture u Mađarskoj i član Britanskog Kraljevskog žirija za digitalnu fotografiju i suradnik DUNA TV. U Mađarskoj je objavljen niz njegovih knjiga – monografija (Muzej Vatikana, Sveta Zemlja – Izrael, Bliski Istok – Jordan i Sirija, te o niz mađarskih gradova). Laszlo je i autor kratkog filma o Osijeku i Baranji (Kopački rit) i filma o „Kulturnom autobusu“ – našem međunarodnom projektu iz 2009.g., kada je 15 umjetnika iz 12 zemalja obišlo gradove partnere Olimpijade kulture.

·         ISTVAN BORSOS: gospodin Borsos je jedan od rijetkih izvođača na originalnom mađarskom instrumentu tarogato-u. Jedan je od organizatora Svjetskog kongresa o tarogato, koji se održava u Mađarskoj.

·         GEORG PAVICS: pjesnik iz Pečuha koji objavljuje poeziju na mađarskom i hrvatskom jeziku, bavi se prevođenjem, a kao pripadnik hrvatske manjine u Mađarskoj surađuje s Generalnim konzulatom RH u Pečuhu. Hrvatsko Kazalište Pečuh – predstava „Rogonje“


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Vezane vijesti:
Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot