Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Nagradne igre "Leda" i "Multicro" - nagradne igre!

"Leda" i "Multicro" - nagradne igre!

E-mail Ispis PDF

Vodimo vas u HNK Osijek, ovaj put poklanjamo ulaznice za dvije predstave, "Leda" i "Multicro" za sve one koji ih nisu uspjeli pogledati do sada.

Predstavu "Leda" u 104. kazališnoj sezoni HNK Osijek režirao je Ivan Leo Lemo kojega je publika imala priliku upoznati kao redatelja "Kurvi", "Traviate" i "Povratka". Prema riječima redatelja za ovu predstavu okupio je generacijski sličnu ekipu s kojom je, kako sam

kaže, uživao raditi. U njegovoj verziji Leda je zadržala ono svoje mitološko. Leda je spartanska kraljica koju je Zeus oplodio te je rodila polubožansku djecu, među kojima i prelijepu Helenu zbog koje je izbijaju ratovi, a poslužila je i kao ilustrativni primjer požude koja je obuhvatila likove u agramerskom salonu na početku 20. stoljeća, tako da publika zapravo prati posljedice požude i pohlepe.

Slavonija-info.com vas vodi na predstavu "Leda" u HNK Osijek 01.02. Poklanjamo 3x2 ulaznice. Pošaljite svoje podatke na info@slavonija-info.com s naznakom "Za predstavu Leda" i obavezno pritisnite "Like" ispod naslova članka.

Nagradna igra je završena, a dobitnici su Martina Tutiš, Monika Tkalec i Željko Jeršek.


Multicro tvrtka je započela s radom jednoga dana, uz mnogo truda i napora njenog vlasnika. Ali, krenulo je. Mnogi su se željeli u njoj zaposliti, a malo je sretnika koji su u tome i uspjeli. To su  bili valjda- najbolji od najboljih ? Pravi majstori svoga zanata? Pa sad...

Ne ide to kod nas baš tako. Mi imamo previše razumijevanja  i tolerancije za ljudske slabosti  da bismo okrutno  odbacivali one koji nemaju pojma ni o čemu i davali prednost samo maherima. Pa i  fušeri moraju od nečega živjeti. I oni su ljudi.

Uostalom, ako je onaj naš dubokoštovani Vrhovni Majstor  bio takav improvizator, da je  došao do zaključka kako su ljudi, koje je On stvorio zli i bezvrijedni, te poslao potop na njih, kako možemo očekivati od običnih majstora-smrtnika da rade  bez greške i nikad ne zabrljaju ? "Na svoju sliku i priliku"...Sve to u našem svijetu stvara se ( pa i mi sami),  metodom pokušaja i pogrešaka, a onaj Vrhovni Plan po kojem smo skrpani, možda je ipak, bio tek - Skica?  Evo ti osnovne konture, ("La linea“!) a dalje se sam snalazi,  druže i gospodine, sa svojim boljim ( i svinjskim) polovicama…

No sva ta svjetsko-ljudska skalamerija i krpež i pored činjenice da je dobrih majstora  znatno manje od loših, ipak se još uvijek drži na okupu, uz puno muka i iskiznuća iz ležišta, ali  dokle, ne zna se.

Griješiti je ljudski, a bacati krivicu na druge, još je ljudskije. Najvažnije je preživjeti, tj. zaraditi novce, jer bez novaca se ne može živjeti. Majstori u našoj predstavi  žele samo to: živjeti, a to znači zaraditi lovu, kako god znaju, pa makar i  ništa ne znaju. Doduše, njima je poznato da ima u životu i važnijih stvari od novaca. Ali sve one koštaju para.

Naši majstori se trude, rade i preko svojih mogućnosti, a naročito,- preko svoje stručnosti. Moramo živjeti kad su nas već rodili. A kako? Onako kako se može u danim  uvjetima. Bili bi to majstori "bogu za plakanje",- da nisu toliko smiješni.


Tatjana Šuput: MULTICRO Imamo svoje ljude
Redatelj: Robert Raponja
Scenograf i kostimograf: Jasmina Pacek
Koreograf: Rajko Pavlić
Glazba: Peđa Gvozdić

Igraju:
Krunoslav Krivić…………………………………..Majkl Mikolić
Slavko Caki………………………………………...Luka Juričić
Trpimir Trpko………………………………………Franjo Tončinić
Luka Lutka………………………………………….Peđa Gvozdić
Minka………………………………………………..Katica Šubarić

Slavonija-info.com vas vodi na predstavu "Multicro" u HNK Osijek 02. veljače.  Poklanjamo 3x2 ulaznice. Pošaljite svoje podatke na info@slavonija-info.com s naznakom "Za predstavu Multicro" i obavezno pritisnite "like" ispod naslova članka.

Nagradna igra je završena, a ulaznice su osvojile Ana-Marija Kramer, Renata Jukić i Ivana Ovničević.


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Vezane vijesti:
Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot