Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek Obnova pruge Osijek - Vinkovci
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Obnova pruge Osijek - Vinkovci

zeljeznice.jpgUskoro završetak velike investicije zahvaljujući kojoj će se napokon obnoviti veze između dvaju Slavonskih središta
OSIJEK - “Potpuni završetak građevinske obnove predviđen je za kolovoz ove godine, a dovršetak modernizacije, odnosno cijelog projekta za polovinu 2009.”, rekao je Nikola Ljuban, voditelj prometnog dijela projekta na rekonstrukciji pruge Vinkovci-Osijek, dodavši kako su rekonstrukcijom ove željezničke pruge obuhvaćeni građevinski radovi nužni za ponovnu uspostavu prometa.
Pruga Vinkovci-Osijek sagrađena je i puštena u promet 23. studenoga 1910. te je, po iskorištenosti kapaciteta, bila jedna od najprometnijih na području tadašnjih Jugoslavenskih željeznica. Naime, prema Ljubanovim riječima, prije Domovinskog rata, kada je zbog agresije na Republiku Hrvatsku željeznički promet na toj relaciji prekinut 21. kolovoza 1991., na pruzi su godišnje prometovala 4.164 putnička vlaka (u prosjeku 11.4 vlaka dnevno) te 4.178 teretnih vlakova (11.5 vlakova dnevno), a prevozilo se 6.94 milijuna tona robe i 585.230 putnika.
Prije nepuna dva mjeseca željezničkom prugom Vinkovci - Osijek, no samo do Bobotskog kanala kod Ernestinova, prošao je prvi vlak s putnicima, a prugu je obišao i Božidar Kalmeta, ministar mora, prometa i infrastrukture, sa suradnicima te predstavnicima lokalne samouprave Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatskih željeznica. Međutim, prema Ljubanovim riječima, obnova još nije završena.

- Tijekom Domovinskog rata i privremene okupacije promet na toj je dionici prekinut, a pruga je pretrpjela znatna ošteæenja, pa su ošteæeni mostovi i propusti, most preko Bobotskog kanala je miniran i srušen, a šteta je zabilježena i na peronima na kolodvorima i stajalištima, objasnio je Nikola Ljuban, dodavši kako su na kolodvorima demontirane i odnesene skretnice i kolosijeci, dok su na otvorenoj pruzi skinute traènice i pragovi na 13 mjesta u ukupnoj dužini od 10.8 kilometara.
Istaknuo je kako je obnova zapoèela uklanjanjem izraslog korova na kolosijeku koji je i izreguliran po smjeru i visini, izrešetana je zastorna prizma, a izmijenjeni su i truli i ošteæeni pragovi te traènice.
- Na dijelovima pruge gdje je nedostajao kolosijek graðevinskim smo strojevima uklonili postojeæi zaštitni materijal, proširili nasip, ugradili novi zaštitni sloj te položili traènice na betonskim pragovima, napomenuo je naš sugovornik, rekavši kako se na pruzi Vinkovci-Osijek nalaze tri mosta, od kojih je na dva izmijenjena graða (sagraðen je i novi most preko Bobotskog kanala, armirano-betonske konstrukcije, op.a.) te su se uredile pješaèke staze.
- Odvodni kanali uz prugu se èiste, a postavljene su i potrebne signalne i pružne oznake. Moram istaknuti kako je u tijeku projektiranje i priprema za izvoðenje prometno-tehnološke modernizacije pruge koja ukljuèuje ugradnju svjetlosnih i zvuènih signalno-sigurnosnih ureðaja na pruzi i kolodvorima, telekomunikacijskih ureðaja i obnovu kolodvora i stajališta, dodao je Nikola Ljuban.
Prema rijeèima našeg sugovornika, procijenjena vrijednost obnove željeznièke pruge Vinkovci-Osijek iznosi 90.000,000 kuna, a graðevinske radove izvodi zagrebaèka tvrtka Remont i održavanje pruga d.o.o..
- Uspostavljanje prometa može se oèekivati krajem godine, s obzirom na to da je pruga graðevinski obnovljena cijelom dužinom, a i probna vožnja je obavljena 2. travnja ove godine. Na dionici pruge kod Vukanske i Bistrièke ulice u Osijeku završen je iskop kanala za polaganje telekomunikacijskih kabela, objasnio je Ljuban, zakljuèivši kako æe modernizacija ukljuèivati i revitalizaciju pojedinih kolodvora (kolodvor Laslovo) te prenamjenu nekih u stajališta na kolodvorima u Gabošu i Antunovcu.

Zapuštenom objektu na Vinkovaèkoj predstoji rušenje?

Godinama zapuštena kuæica uz prugu kod podvožnjaka na Vinkovaèkoj ulici u osjeèkoj Industrijskoj èetvrti veæ je dugo trn u oku stanovnika tog dijela grada. Hrvatske željeznice i osjeèko Gradsko poglavarstvo ne bilježe se kao vlasnici spornog objekta, no derutna kuæica mogla bi pripadati Hrvatskim cestama. “Objekt vrlo vjerojatno ulazi u vlasništvo Hrvatskih cesta, s obzirom na to da se nalazi na trasi na kojoj æemo graditi južni trak južne obilaznice, a u sklopu toga bit æe renoviran i postojeæi nadvožnjak na Vinkovaèkoj te æe cijelo to podruèje biti zona èvorišta”, objasnio je Dubravko Kos, šef ispostave Hrvatskih cesta Osijek. Dodao je kako æe se objekt, s obzirom na lokaciju na kojoj se nalazi te predstojeæe radove, posve sigurno sreðivati, odnosno rušiti, neovisno u èijem je vlasništvu.(Glas Slavonije)

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

 
 
 
 
belot