Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek Slavonika je sve bliže Osijeku
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Slavonika je sve bliže Osijeku

Gradnja dionice Ðakovo - Osijek duga je 32,5 km i vrijedna 2,6 milijardi kuna, a Osječanima će put do Zagreba skratiti za oko pola sata

OSIJEK - U travnju sljedeće godine Osijek će napokon biti ucrtan na autokartu Hrvatske kao grad koji ima izravan izlaz na autocestu, čime će stanovnici ovoga dijela države, kao posljednji u nizu velikih hrvatskih gradova, pa čak i poslije nekih manjih centara, napokon dočekati da budu kvalitetno i efikasno prometno spojeni s ostatkom zemlje.

Gradnja druge dionice koridora Vc kroz Hrvatsku od Osijeka do Ðakova, u dužini 32,5 km i vrijedne 2,6 milijardi kuna, na kojoj su radovi u punome jeku, trebala bi biti završena krajem travnja sljedeće godine, nakon čega će Osječanima put do Zagreba biti kraći za više od pola sata.
Najduža od pet dionica
- Građevinski radovi bit će završeni do kraja ove godine, a nakon toga slijedi završno šminkanje, postavljanje opreme itd. S obzirom na to da će to biti zimsko vrijeme, kao rok završetka radova postavljen je kraj travnja, što je po našem mišljenju dobro, jer u ovakvim projektima ne treba brzati - kaže Zoran Škorić, član Uprave Osijek-Koteksa, jednog od ukupno deset izvođača radova na autocesti.

   

Dionica Osijek-Ðakovo najduža je od pet dionica koridora Vc kroz Hrvatsku, koji æe u punom profilu od granice s Maðarskom do granice s BiH biti dug 88,6 km. U sklopu nje nalazi se èak 28 objekata - 7 mostova, 3 vijadukta, 1 podvožnjak i 17 nadvožnjaka, predviðena su tri velika èvorišta - Osijek, Josipovac i Èepin, dva cestarinska prolaza - Osijek i Èepin te dva prateæa uslužna objekta - Beketinci i Ðakovo sjever.

Na izgradnji nove dionice radi 1500 ljudi
Na gradnji autoceste Osijek - Ðakovo angažirano je izmeðu 1000 i 1500 radnika, a velik je broj i zaposlenih na arheološkim iskapanjima na èak pet lokaliteta. Arheolozi su na trasi autoceste prethodnica graðevincima i do sada se otkrili brojna znaèajna nalazišta.

- Pri samom kraju su radovi na vijaduktima Jošava (266 m), Hrastinka (176 m) i Topoline (131 m), gdje æe ovih dana poèeti asfaltiranje. Paralelno se radi i na èvorištima, grade se nadvožnjaci preko autoceste kao spojevi za lokalne ceste, poljoprivredne putove te prolazi za životinje. Što se tièe samog profila autoceste, ostalo je još nešto zemljanih radova, a asfaltiranje bi moglo poèeti negdje u rujnu ili poèetkom listopada - istaknuo je glavni inženjer gradilišta Frano Kordiæ.
Asfaltiranje na jesen
Ovakvoj dinamici najviše se raduju radnici, jer æe asfaltiranje doæi kada proðu najveæe ljetne vruæine, za razliku od dionice Ðakovo-Sredanci koja se asfaltirala u srpnju i kolovozu prošle godine, kada je Hrvatska bila pod toplinskim udarom. - Izdržali bismo mi to opet jer smo veæ navikli raditi u nemoguæim vremenskim uvjetima, ali ipak smo sretniji što æemo izbjeæi najgore vruæine u vrijeme asfaltiranja - kažu radnici.

Završetak radova ponovno planiran uoèi izbora, ovoga puta lokalnih
Radovi na ovoj dionici prema trebali su biti završeni u studenome ove godine, no proljetos je taj rok produžen za kraj travnja 2009. Ništa èudno ako se zna da je to vrijeme neposredno uoèi lokalnih izbora u svibnju, pri èemu æe otvorenje dionice Osijek - Ðakovo biti jedan od aduta kampanje HDZ-a. Podsjetimo, i završetak dionice Ðakovo-Sredanci s državne je razine tempiran i forsiran za studeni 2007., uoèi parlamentarnih izbora, a dinamiku radova osobno je nadzirao Vladimir Šeks.

Piše: Nikola Patkoviæ/EPEHA
Foto: Vlado Kos / CROPIX


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

 
 
 
 
belot