Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek Osijek kao veliko gradilište trgovačkih centara
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Osijek kao veliko gradilište trgovačkih centara

U Slavoniji je sve veća Meka za investitore postaje Osijek.
Osijek će se zacijelo najbrže razvijati i biti motor za čitavu sada potpuno zapostavljenu slavonsko-baranjsku regiju. U Osijeku će se nakon izgradnje prvih poslovnih tornjeva i trgovačkih centara uskoro početi graditi i prvi trgovački centar tzv. treće generacije Poljskog investitora GTC. Osječki Avenue Mall držat će se recepta prokušanog u Zagrebu - u jednoj zgradi na mjestu stare upravne zgrade Panonije za 60 milijuna eura treba sagraditi trgovine, kina, urede i restorane. Dolaskom centara treće generacije, diže se letvica i za ostale investitore koji će tek otkriti Osijek - Kažu u Poslovnom.hr

Trenutno se u osijeku gradi Eurodom, veliki poslovni kompleks sa trgovaèkim centrom i hotelom. Na drugoj strani grada Pevec gradi svoj novi objekt nedaleko od ulaska u Višnjevac, a najavljena je gradnja još šest novih trgovaèki centara u Osijeku. Avenue Mall ima problema sa zemljištem ali vjerujemo kako æe i to biti brzo riješeno, naravno u korist investitora.

Osjeèki poduzetnik Željko Biloš je najavio poèetak gradnje Portanove, najveæeg trgovaèkog centra u Hrvatskoj. Portanova æe se nalaziti na križanju južne osjeèke obilaznice i Svilajske ulice, a prostirat æe se na više od 40.000 èetvornih metara. Njena površina iznosi jednu petinu ukupne površine svih zagrebaèkih trgovaèkih centara. Portanova æe imati 1600 parkirnih mjesta, multipleks kina, više od stotinu trgovina, hipermarket... Investicija æe vrijediti više od 80 milijuna eura i bit æe gotova do rujna 2010. godine. Osijek nije provincija i htio sam dokazati da mi možemo nešto napraviti na svjetskoj razini - naglasio je Biloš. Portanova æe u cjelini biti hrvatska investicija u kojoj æe posao naæi više od tisuæu ljudi.

I dok poduzetnici najavljuju velike investicije i gradnje ogromnih trgovaèkih i poslovnih centara, osjeèani su nezaposleni i uglavnom imaju najmanje prosjeène plaæe u Hrvatskoj. Pitamo se tko æe u tim trgovaèkim centrima kupovati. Svakako su veæ sada vidljive tablice susjeda preko Drave ali i Maðara, Bosanaca...Ostaje nam samo nadati se poveæanju zaposlenosti i rastereæenja osjeèkog HZZ-a.
Poslovni.hr
24sata.hr

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

 
 
 
 
belot