Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek GPP: Cijena vožnje po kilometru iznosit će 1,3 kune
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

GPP: Cijena vožnje po kilometru iznosit će 1,3 kune

Dugo najavljivana informatizacija Gradskog prijevoza putnika počinje, sada je sigurno, 1. rujna, a određene su i cijene vožnje. Kilometar vožnje naplaćivat će se 1,3 kune, a direktor Darko Marković kaže kako je jedan kilometar otprilike jednak udaljenosti tri stanice (primjerice Tvrđa-Dom zdravlja-Pošta). U sklopu informatizacije uvode se i nove beskontaktne kartice koje će se početi izdavati već od 1. kolovoza.  Tada će se one izdavati umirovljenicima koji čine većinu naših korisnika. Nakon njih, od 25. kolovoza izdavat će se učeničke i radničke, odnosno opće kartice, kako im je novi naziv. Nakon toga, od 25. rujna počinje izdavanje studentskih kartica, kaže Marković.

Postojat æe dvije vrste kartica, mjeseèna te prepaid kartica. Mjeseène kartice bit æe na istom principu kao i dosadašnji mjeseèni pokazi. Njihova cijena neæe biti promijenjena te æe se s njima moæi neogranièeno voziti. Prepaid, s druge strane, æe biti u razlièitim iznosima koji æe se moæi koristiti dok se ne potroši. Tada æe se ponovno moæi obnoviti.

- Dakle, pri ulasku u vozilo putnik æe prisloniti karticu na ureðaj validator te æe time biti odreðeno poèetno stajalište. Pri izlasku iz vozila putnik ponovno mora prisloniti karticu na ureðaj te ovisno o kilometraži skida se odreðen iznos, kaže Markoviæ.

Prema jednostavnom proraèunu, na duže udaljenosti cijena prijevoza bit æe mnoga veæa nego do sada, no kraæe æe vožnje biti jeftinije. Primjerice, od Tvrðe do središta grada cijena æe biti oko 3,5 kuna. Meðutim, vožnja od Tvrðe do Višnjevca stajat æe i do 10 kuna. Što se tièe moguæe zloporabe kartica, Markoviæ istièe kako æe se moguænost švercanja ovime drastièno smanjiti.

- Kontrolori u vozilima bit æe opremljeni posebnim ureðajima te æe moæi provjeriti koliko je putnik do sada potrošio novca na kartici te prijavu pri ulasku. Ako se nije prijavio, kartica se blokira te se mora odblokirati u GPP-u, što æe se naplaæivati prema odreðenom cjeniku, zakljuèuje Markoviæ.

Prenosimo s Glas-Slavonije.hr

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

 
 
 
 
belot