Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Ostala mjesta Danas i službeno počinje zimsko održavanje cesta
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Danas i službeno počinje zimsko održavanje cesta

zimski-uvjetiIako nas je studeni počastio proljetnim temperaturama i rijetki razmišljaju o tome kako je prijašnjih godina snijeg i led u ovo doba godine već stvarao znatne probleme na cestama, dobro je znati da je zimska služba Cestinga objavila kako je spremna nositi se s problemima koje donosi zima.

Upravo 15. studenog označava službeni početak zimskog održavanja cesta, iako bi se u akcije krenulo i prije tog datuma da se ukazala potreba. U svakom slučaju, u Cestingu su istaknuli kako u skladištima imaju preko 8000 tona soli za zasipanje kolnika te dovoljne količine kamene sitneži i kalcijevog klorida. Spremna je i mehanizacija, ralice, posipači, utovarivači, freze, grejderi i posebno opremljena kombi vozila s posipačima, a mehanizacija je za ovu sezonu i „pojačana“ sa dva nova Mercedesova Unimoga s ralicama i posipačima vrijdenima približno 250 000 eura.

Zimsko održavanje cesta, dakle, počinje upravo danas, 15. studenog i službeno traje do 15. ožujka iduće godine. Uz Cesting, zimsku službu ustrojio je i Unikom koji će se svojom mehanizacijom i ljudstvom brinuti za prohodnost gradskih i nerazvrstanih prometnica. Na žalost, ralice ne ulaze u sve ulice i mnogi će i ove godine biti nezadovoljni što njihova ulica nije u programu obilazaka Unikomovih ili Cestingovih ralica. Ipak, sve informacije, pritužbe i prijedlozi za rad zimske službe mogu se uputiti na telefonski broj centralnog dežurstva zimske službe 031/234-500 i  031/234-500.

U Cestingu su istaknuli i kako u pojedinim situacijama nije moguće očistiti ceste i konstantno uklanjati snijeg, a najnepovoljniji uvjeti su dugotrajne oborine praćene vjetrom. Čimbenik koji doprinosi lošijem čišćenju prometnica je i slab promet jer bez prolazaka vozila koja miješaju snijeg, sol ne otapa snijeg, bez obzira koliko je kolnik zasut.


izvor: Nenad Dujmić/Slavonija-info

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Vezane vijesti:
Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot