Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Zanimljivosti Goli na sedlu
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Goli na sedlu

E-mail Ispis PDF
goli-na-sedluStotine ljudi okupile su se na petoj jubilarnoj biciklijadi u kojoj se pedaliralo kroz ulice Ciudad de Mexica. I ne bi tu bilo ništa neobično da se na svoje puteve nisu uputili goli!

Gola nedjelja dan je u godini kada Meksikanci upozoravaju na dobrobiti vožnje biciklom koje ona ima na očuvanje okoliša. Osim toga, biciklisti golotinjom žele postati vidljiviji prolaznicima. Naime, česte su nesreće zbog ignoriranja od strane vozača u automobilima.

Ove smo godine imali velik broj nesreća. Zato nam se na našoj biciklijadi pridružilo i pet lutaka - duhova, koji simboliziraju sve one koji su poginuli u nesreći na biciklu, kazao je Ollin Tonatiuh, jedan od organizatora World Naked Bike Ridea.

Molimo ostale vozače u prometu da poštuju bicikliste i pješake kako ne bi bilo toliko puno nesreća. Neka nas uvijek zamišljaju kao što nas vide i danas, jer mi smo zaista svaki dan kao goli pred ostalim prometom, objasnio je Tonatiuh.

Neki sudionici pak priznaju da ih, osim plemenitog cilja, na ovu biciklijadu privuče i adrenalin koji osjete kada se voze goli.

Uživati u prirodi, zemlji, zraku, suncu i biti gol univerzalan je osjećaj, kazao je jedan od sudionika.

Skupina vozača završila je svoju turu na gradskoj fontani, gdje su se nakon vruće vožnje i ohladili, a osim Ciudad de Mexica na ovoj svjetskoj goloj vožnji pridružili su se i građani Madrida i Zaragoze te Londona.

izvor: hrt.hr

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Vezane vijesti:
Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot